გემრიელი და სასარგებლო პაშტეტის დამზადების ყველაზე მარტივი მეთოდი - მშობლები

გემრიელი და სასარგებლო პაშტეტის დამზადების ყველაზე მარტივი მეთოდი

2014-05-12 17:19:49+04:00

პაშტეტი ძალიან სასარგებლო საკვებია, განსაკუთრებით, თუ ის შინ არის დამზადებული ნატურალური პროდუქტებით. პაშტეტი ძალიან სასარგებლო საკვებია, განსაკუთრებით, თუ ის შინ არის დამზადებული ნატურალური პროდუქტებით. ერთ-ერთ ყველაზე მარტივ წესს გასწავლით.

დაგჭირდებათ:

ღვიძლი - 250გრ;

სტაფილო - 150 გრ;

კარაქი - 20 გრ;

მარილი - ჩაის კოვზი.

სასურველია, ღვიძლი იყოს ქათმის, ხბოს ან საქონლის;

კარაქი შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ ზეითუნის ზეთით ან უბრალოდ ადუღებული წყლით - ძალიან მცირე რაოდენობაა საჭირო.

მომზადების წესი: გათალეთ და დაჭერით სტაფილო 4-5 სმ სიგრძის ნაჭრებად. ჩაყარეთ ქვაბში, დაასხით წყალი და მოხარშეთ. დააახლოებით 5 წუთში მზად იქნება. გადმოიღეთ სტაფილო თეფშზე, წყალი არ გადააქციოთ - ღვიძლის მოსახარშად გამოგადგებათ;

გარეცხეთ და დაჭერით ღვიძლი. ჩაყარეთ იმავე ქვაბში, რაშიც სტაფილო მოიხარშა. დაახურეთ თავსახური და ხარშეთ დაახლოებით 8-10 წუთი. მოხარშვის შემდეგ ამოიღეთ წყლიდან, რომ ცოტა შეგრილდეს. სასურველია გადაავლოთ ცივი წყალი, ქაფის ნარჩენების მოსაშორებლად;

სტაფილო და ღვიძლი გაატარეთ საკეპ მანქანაში ან ათქვიფეთ ბლენდერში. ბლენდერში უფრო მარტივია, თუმცა პერიოდულად გვერდების ჩაწმენდაა საჭირო, რომ მთლიანი მასა დატრიალდეს. ბლენდერშივე დაამატეთ კარაქიც და მარილიც; თუ საკეპ მანქანაში გაატარებთ, შემდეგ დაუმატეთ ძალიან ცოტა დარბილებული კარაქი და მარილი.

გადაიტანეთ რაიმე ჭურჭელში, რომელსაც თავი კარგად ეხურება და შედგით მაცივარში.

ძალიან გემრიელია მწვანილმოყრილი.