როგორ მოვამზადოთ ტოლმა ვაზის ფოთოლში - მშობლები

როგორ მოვამზადოთ ტოლმა ვაზის ფოთოლში

2018-12-30 07:37:33+04:00

ტოლმა ვაზის ფოთოლში კიდევ უფრო სასარგებლოა, თუმცა აუცილებელია, ვაზის ფოთლები ნორჩი უნდა იყოს, რომ კარგადაც გაახვიოთ და მისი მირთმევაც სასიამოვნო იყოს.

დაგჭირდებათ:

ვაზის ფოთლები, მარილი და პილპილი, მწვანილი, ხახვი - 1 ცალი, საქონლის ან შერეული ფარში - 500 გ, ბრინჯი - 100-150 გრამი

მომზადება:

ბრინჯი მოვხარშოთ, გადავწუროთ და გავაციოთ.

ფარშს შევურიოთ ბრინჯი, დაჭრილი ხახვი, მწვანილი, მარილი და პილპილი. ყველაფერი კარგად ავურიოთ.

თუ ვაზის ფოთლები ნედლია, აუცილებლად მოვწალოთ 1-2 წუთი მდუღარე წყალში. თუ დამარილებულია, 1-2 საათით დავალბოთ ცივ წყალში.

ფოთოლზე დავდოთ ფარში და გადავახვიოთ. ჩავალაგოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი ან წყალში გახსნილი ტომატპასტა (თუ ტომატით გინდათ). ვხარშოთ 30-40 წუთი, ხორცის მომზადებამდე.

მივირთვათ არაჟნის ან მაწვნის სოუსით.