სამარხვო ღვეზელები სოკოთი და კარტოფილით - გემრიელი რეცეპტი, რომელიც ოჯახის ყველა წევრს მოეწონება - მშობლები

სამარხვო ღვეზელები სოკოთი და კარტოფილით - გემრიელი რეცეპტი, რომელიც ოჯახის ყველა წევრს მოეწონება

2024-03-29 13:14:59+04:00

გთავაზობთ სამარხვო გემრიელ რეცეპტს, რომელიც ოჯახის ყველა წევრს მოეწონება.

ინგრედიენტები:

  • წყალი 300 მლ
  • მშრალი საფუარი 1 გ
  • მარილი 0,5 ჩ.კ
  • შაქარი 1 ს.კ.
  • ხორბლის ფქვილი 600 გ
  • რაფინირებული მცენარეული ზეთი 6 ს.კ.
  • კარტოფილი 5 ცალი.
  • თეთრი ხახვი 1 თავი
  • ქამა სოკო 300 გ
  • დაფქული შავი პილპილი 0,5 ჩ.კ

მომზადება:

  1. მოზილეთ ცომი: შეურიეთ თბილი წყალი საფუარი, შაქარი, მარილი და 200 გრამი ფქვილი. დააფარეთ თავზე და დატოვეთ თბილ ადგილას 15-20 წუთის განმავლობაში, რომ საფუარი გააქტიურდეს.შემდეგ დაუმატეთ 4 სუფრის კოვზი მცენარეული ზეთი და დარჩენილი ფქვილი. მოზილეთ ცომი, შემდეგ დააგუნდავეთ ბურთულებად, დააფარეთ ტილო და დატოვეთ თბილ ადგილას 1-2 საათით. ცომის მოცულობა უნდა გაორმაგდეს.
  2. მოამზადეთ შიგთავსი. გაფცქვენით კარტოფილი, წვრილად დაჭერით და მარილიან წყალში მოხარშეთ. შემდეგ დასრისეთ.ხახვი და ქამამ სოკო წვრილად დაჭერით. მოთუშეთ ტაფაზე მცენარეულ ზეთში 5-10 წუთის განმავლობაში, სანამ ხახვი ოქროსფერი არ გახდება.შეურიეთ ერთმანეთს სოკო და პიურე, მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.
  3. ჩაზილეთ ამოსული ცომი, კვლავ გადააფარეთ პირსახოცით და გააჩერეთ 30 წუთი. ამასობაში ღუმელი 180 გრადუსზე გააცხელეთ.
  4. ცომი გავყოთ წვრილად, თითოეულს გავაბრტყელოთ დაახლოებით 8-10 სმ დიამეტრზე, მოვათავსოთ შიგთავსი და კიდეები სწორად მოვკრათ. თუ კიდეები კარგად არ ეწებება, ხელები წყალში დაისველეთ.
  5. ღვეზელები მოათავსეთ პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე, კვლავ დააფარეთ პირსახოცი და 10 წუთის განმავლობაშიგააჩერეთ.
  6. გამოაცხვეთ ღუმელში 30 წუთის განმავლობაში. იმისათვის, რომ ღვეზელები უფრო ვარდისფრად გამოიყურებოდეს, შაქრის სიროფი წაუსვით:შეურიეთ 2 წილი წყალი და 1 წილი შაქარი.ადუღეთ 2-3 წუთის განმავლობაში.