ამ დესერტის მომზადება იაფი და მარტივია, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი ჯემი ან უკურკო მურაბა, რომელიც სახლში გაქვთ. შედეგად მიიღებთ უგემრიელეს ნამცხვარს ჩაისა და ყავისთვის, რომლის მომზადებას არაუმეტეს 40 წუთი სჭირდება.
ღვეზელის დამზადების პრინციპი მარტივია: თქვენ უნდა მოამზადოთ ცომი და გაყოთ ორ ნაწილად. უფრო დიდი ნაწილისგან გააკეთეთ პირველი ფენა, რომელზეც მურაბას ან ჯემს წაუსვამთ. ჯემი შეიძლება იყოს ჟოლოსი, ალუბალის, შავი მოცხარის და ა.შ. ცომის მეორე ნაწილი გაყინეთ და შემდეგ ჯემის შემდეგ მოახეხეთ.
ინგრედიენტები:
მომზადება:
1
დიდ თასში მოათავსეთ კარაქი ან მარგარინი და დაუმატეთ შაქარი. სურვილისამებრ შეგიძლიათ დაამატოთ ვანილინი გემოვნებით. კარაქი და შაქარი ავთქვიფოთ მიქსერით მაქსიმალური სიჩქარით. როცა შაქარი მთლიანად გაიხსნება და მასა ფუმფულა და მსუბუქი გახდება, დაამატეთ კვერცხი და კარგად ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. რამდენიმე ნაწილად დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი და გამაფხვიერებელი, მუდმივად ურიეთ. შემდეგ მოზილეთ ცომი ხელებით, საჭიროების შემთხვევაში დაუმატეთ ცოტა ფქვილი.
2
ცომი გაყავით ორ არათანაბარ ნაწილად. უფრო დიდი ნაწილი შედგით მაცივარში. ცომის პატარა ნაწილი კი საყინულეში მოათავსეთ 30 წუთის განმავლობაში. როცა ცომი გამაგრდება, ცომის დიდი ნაწილი მოვათავსოთ ზეთწასმული საცხობის ძირზე. გავაბრტყელოთ საცხობის ზომაზე.
3
ცომს წაუსვით ჯემი და თანაბრად გადაანაწილეთ ზედაპირზე. ცომის მეორე ნაწილი გამოიღეთ საყინულედან და დაახეხეთ ჯემის თავზე. შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.
აცხვეთ ღვეზელი დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გამუქდება.