რატომ ხდება, რომ ფრანგები ყველაფერს მიირთმევენ, მაგრამ არ სუქდებიან - მთავარი ”დამნაშავე” ყველი ყოფილა
რატომ ხდება, რომ ფრანგები ყველაფერს მიირთმევენ, მაგრამ არ სუქდებიან - მთავარი ”დამნაშავე” ყველი ყოფილა
ყველასთვის ცნობილია, რომ ფრანგებს ყველაზე მრავალფეროვანი კულინარია აქვთ და ამასთან საკმაოდ ნოყიერ საკვებს ეტანებიან, წონასთან პრობლემები კი, ამერიკელებისგან, გერმანელებისა და უკრაინელებისგან განსხვავებით არასდროს აწუხებთ.
საკვირველია, რადგან ფრანგები ხომ ტონობით ყველსა და პურს მიირთმევენ, დიდი რაოდენობით ალკოჰოლს იღებენ, მაგრამ ფორმაში ყოფნას ყოველთვის ახერხებენ.
ახლახანს გამოქვეყნებული ახალი კვლევის შედეგებით, გაირკვა, რომ საქმე ყველშია, რომელთა უმრავლესობა აჩქარებს მეტაბოლიზმს.
დანიელმა მკლევარებმა კოპენჰაგენის უნივერსიტეტიდან, შემდეგნაირი კვლევა ჩაატარეს - აიღეს 15 ჯანმრთელი ფრანგის შარდი და განავალი, რომლებიც რეგულარულად მიირთმევდნენ ყველს და სვამდნენ რძეს. ზოგიერთი მათგანი კარაქსაც
ხშირად მიირთმევდა.
აღმოჩნდა, რომ რძის პროდუქტების მოყვარულებს, დადებითი ფუნქციის ნაწლავური ბაქტერიები აქვთ.  განაგრძეთ კითხვა
2200
ბეჭდვა
მოგვწერეთ თქვენი შეკითხვები და მოსაზრებები
კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
მსგავსი სიახლეები