ბევრი სასურსათო პროდუქტი, სასარგებლო ნივთიერებების გარდა, ბუნებრივად ხასიათდება თვისებებით, რომლებიც ადამიანის ჯანმრთელობაზე უარყოფითად ზემოქმედებს. ზომიერი მოხმარების დროს ეს სურსათი ადამიანს არ აზიანებს. თუმცა, საფრთხილოა ჯანმრთელობის ამა თუ იმ გართულების მქონე ადამიანებისათვის, ხოლო გადაჭარბებული მოხმარების შემთხვევაში, ნებისმიერი ადამიანისათვის.
ასე რომ, ადამიანებს, რომლებიც ჯანმრთელობის მდგომარეობის გარკვეული გართულებებისადმი არიან მიდრეკილი, მოხმარებული სურსათის შერჩევისას ყურადღება მართებთ. გარდა ამისა, ყველასათვის რეკომენდებულია რაც შეიძლება მრავალფეროვანი კვება, რათა ორგანიზმმა მისთვის საჭირო ყველა ნივთიერება ზომიერად მიიღოს, ხოლო ზოგიერთი სურსათის უარყოფითი ზემოქმედება მაღალი არ აღმოჩნდეს.
ავტორი: დალი წულაია