თავიდან ეს პროდუქტი იყო მყარი მასა, რომელიც იჭრებოდა 1. პროდუქტი, რომელიც ცნობილია ნუთელას სახელწოდებით შექმნილია იტალიელი პიეტრო ფერეროს მიერ 1940-იანებში. მას სურდა შეექმნა შოკოლადის იაფი ალტერნატივა. ეს იყო მეორე მსოფლიო ომის დროს.
2. თავიდან ეს პროდუქტი იყო მყარი მასა, რომელიც იჭრებოდა და პურთან ერთად იჭმეოდა.
3. სახელი ნუთელა იშიფრება შემდეგნაირად: "ნუტ"(ინგ.) - თხილი და "ელლა"(ლათ.) სიტკბოება
4. სახელი ნუთელა შემოღებულ იქნა 1964 წელს, როცა პირველად გამოუშვეს ის დიდ ბრიტანეთში.
5. წლების განმავლობაში იტალიურ მაღაზიებში ბავშვებს უფასოდ ურიგებდნენ ნუთელიან პურს.
6.2012 წელს გააძვირეს გადასახადი პალმის ზეთზე, ნუთელას მთავარ ინგრედიენტზე. ეს ცვლილება ისტორიაში შესულია "ნუთელას გადასახადის" სახელწოდებით.
იხილეთ ასევე: დაუმზადეთ ბავშვებს "ნუთელა" შინ – უმარტივესი რეცეპტი
გაგრძელება