როგორ მზადდება ალუბლის ჩირი - მურაბასა და კომპოტზე სასარგებლო
როგორ მზადდება ალუბლის ჩირი - მურაბასა და კომპოტზე სასარგებლო
ალუბლის ჩირი - განსაკუთრებული ზამთრის მარაგია. რადგან ის სარგებლობის მიხედვით ბევრად წინ უსწრებს კომპოტს, მურაბასა თუ გაყინულ კენკრას.

გამოიყენება ნამცხვრების, კრემებისა და მუსების მომზადებისას - ანიჭებს საოცარ არომატს და სასიამოვნო მომჟაო გემოს.

ინგრედიენტები
ალუბალი - 2,5 კგ
შაქარი - 1 კგ

მომზადების წესები
ალუბალი გარეცხეთ გამდინარე ცივ წყალში. თუკი ეჭვობთ, რომ შესაძლოა კენკრას ჰყავდეს მატლი, ჩაალბეთ ცივ მარილწყალში 20 წუთით, შემდეგ კი გარეცხეთ გამდინარე წყალში.

alt

და კომპოტზე სასარგებლო" />ტაფის ნამცხვარი ალუბლით


გამოკურკეთ ალუბალი და დააყარეთ შაქარი. გააჩერეთ 4-5 საათი, რათა გამოუშვას წვენი, ხოლო ნაყოფს კარგად გაუჯდეს სიტკბო.

გაწურეთ. სიროფი ჩაასხით დიდ ქვაბში, დადგით ცეცხლზე და აადუღეთ. ჩაყარეთ ალუბლები და ხარშეთ 10 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე. იხილეთ სრულად

altბანანის ბლინები ალუბლის სოუსით – თითებს ჩაიკვნეტთ!


2075
ბეჭდვა
მოგვწერეთ თქვენი შეკითხვები და მოსაზრებები
კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
მსგავსი სიახლეები
```