ჭვავის პურის რეგულარული მოხმარება გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დაავადებების პროფილაქტიკას უწყობს ხელს. ამის შესახებ პურის წარმოების შემსწავლელი სამეცნიერო კვლევითი ინსტიტუტის ხელმძღვანელმა მარინა კოსტუჩენკომ განაცხადა.
ექსპერტი უარყოფს გავრცელებულ მოსაზრებას იმის შესახებ, რომ პური ასუქებს. „შავი ან ჭვავის პური საუზმეზე არც ერთ გრამს არ მოგამატებინებთ. მისი კალორიულობა მაღალის არ არის, მთლიანი პური 250-500 კალორიას შეიცავს“ - ამბობს ექსპერტი.
მისი განმარტებით, ჭვავის ფქვილში მეტი საკვები ბოჭკოა, ვიდრე ხილსა და ბოსტნეულში. მასში არსებული ცილები თავისი ამინომჟავური შემადგენლობით გაცილებით სრულყოფილია. „ამ პროდუქტის ხშირი მოხმარება ჯანმრთელობას შეგინარჩუნებს, დაგიცავთ გულ-სისხლძარღვთა და სხვა დაავადებებისგან“ - განაცხადა მან.