გაყინვის თანამედროვე მეთოდები არ კარგავს პროდუქტებში შემავალ ვიტამინებს ბევრი თვლის, რომ გაყინულ პროდუქტში ვიტამინები იკარგება და მისგან სარგებელი ნაკლებია. არადა, ცდებიან!
დიეტოლოგები თვლიან, რომ ზამთარში ბოსტნეულის შეძენისას უპირატესობა გაყინულს უნდა მივანიჭოთ.
გაყინვის თანამედროვე მეთოდები არ კარგავს პროდუქტებში შემავალ ვიტამინებს; მეტიც, იმაზე მეტად უნარჩუნებს, ვიდრე ქორფაშია.
შედეგად, გაუყინავ ბოსტნეულს უფრო ნაკლები სარგებელი აქვს, ვიდრე გაყინულს.
სტაფილო
ზამთრის პერიოდში გაყინული სტაფილო 10%-ით სასარგებლოა, ვიდრე ქორფა.
პარკი ლობიო
გაყინული 45%-ით სასარგებლოა. შეიცავს ვიტამინს K, რომელიც საოცრად სასარგებლოა გულ-სისხლძარღვთა სისტემისთვის. გაგრძელება