ის ვიტამინების წყაროა წიწაკის სასარგებლო თვისებებზე ბევრჯერ დაწერილა. ის უამრავ ვიტამინსა და მინერალს შეიცავს. მწარე წიწაკის დიდი რაოდენობით ჭამა შეუძლებელია, სამაგიეროდ გემრიელად შეგიძლიათ მიირთვათ ყვითელი, ე.წ. ტკბილი წიწაკა. მას სასარგებლო თვისებებიც აქვს და ზამთრისთვისაც შეგიძლიათ შეინახოთ. გთავაზობთ ერთ-ერთ ხერხს.
წიწაკა ზეთსა და ძმარში
ინგრედიენტები:
წიწაკა 5 კგ
ზეთი 0,5 ლ
ძმარი 1 ლ
შაქარი 1 ჭიქა
მარილი 0,5 ჭიქა
ნიახური 2 კონა
ოხრახუში 1 კონა
ნიორი 300 გრ
დაფნა 5 ფოთოლი
შავი წიწაკა 10 მარცვალი
გასუფთავებულ ტკბილ წიწაკებს მოვაჭრათ ყუნწი და ჩავჭრათ მაკრატლით წვერები. გავრეცხოთ მწვანილი, შევამშრალოთ და დავჭრათ წვრილად ნიორთან ერთად. ქვაბში ჩავასხათ ძმარი, ზეთი. გაგრძელება