კიტრის მწნილი ქარხნული რეცეპტით - გამოდის ძალიან ხრაშუნა
კიტრის მწნილი ქარხნული რეცეპტით - გამოდის ძალიან ხრაშუნა
პატარა ზომის კიტრებს თავი და ბოლო გადაუფხიკეთ. მოათავსეთ დიდ ჭურჭელში და დაასხით ცხელი წყალი (მდუღარე საჭირო არ არის, თუმცა ძალიან ცხელი უნდა იყოს 70-80 გრადუსის). გააჩერეთ 2 წუთით. გადაწურეთ და ისევ დაახით ცხელი (იგივე წყალი არა). გადაწურეთ და ცივი წყალი დაასხით.
ამის შემდეგ გაანაწილეთ ლიტრიან ქილებში ისე, რომ ყუნწის მხარე ზევით მოუქციოთ. ერთ ლიტრაინ ქილაში კიტრს უნდა ჩაამატოთ:
1 ცალი დაფნის ფოთოლი
1 ღერი ნიახური
2 ღერი ოხრახუში
წითელი წიწაკა
გემოვნებით
2 კბილი ნიორი
ძAლიან უხდება 2 ღერი ტარხუნაც

როცა ქილებს გაავსებთ, მოასხით მარილწყალი, რომლეიც ასე მზადდება:

10 ლიტრ წყალში გახსენით 700 გრამი მარილი და წამოადუღეთ. რომ გამორთავთ, დაამატეთ 1 ჭიქა ძმარი. მდუღარე რომ ოდნავ შეგრილდება, დაასხით სავსე ქილებს და გაასტერილეთ. სტერილიზაციისთვის საკმაე=რისია ადუღებინა 15-20 წუთი.
16419
ბეჭდვა
მოგვწერეთ თქვენი შეკითხვები და მოსაზრებები
კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
მსგავსი სიახლეები
გამოკითხვა
მოახერხეთ თუ არა დასასვენებლად ბავშვების წაყვანა, ხართ თუ არა კმაყოფილი და რა თანხა დაგიჯდათ ეს დაახლოებით?
```