ბიოლოგებმა არასასიამოვნო დასკვნა გააკეთეს:
საშიშ, სალმონელას მსგავს პათოგენებს შეუძლიათ მშვიდად გაძლონ ორცხობილასა და კრეკერებში მინიმუმ ნახევარი წელი. მიჩნეულია, რომ კვების მშრალი პროდუქტების დაბინძურება ბაქტერიებით ნაკლებად ხდება, თუმცა, ექსპერტების აზრით, აღნიშნული პროდუქტებით შეიძლება კვებითი მოწამვლის განვითარება.
სტატისტიკის თანახმად, უკანასკნელ დროს იმატა, სწორედ, კვების მშრალი პროდუქტებით გამოწვეულმა მოწამვლების რიცხვმა. პათოგენებს ამგვარ პროდუქტებში დიდი ხნის განმავლობაში შეუძლიათ გაძლონ.