ყველაზე მთავარი მაინც ის არის, არ შეცდეთ კაკაოს ფხვნილის არჩევისას კაკაოს მომზადების როგორი რეცეპტიც არ უნდა იცოდეთ, ყველაზე მთავარი მაინც ის არის, არ შეცდეთ კაკაოს ფხვნილის არჩევისას: მხოლოდ ხარისხიან პროდუქტს შეუძლია ორგანიზმს სარგებლობა მოუტანოს.
მეცნიერებმა გაარკვიეს, რომ კაკაო სისხლში ანტიოქსიდანტების დონეს მაღლა წევს, არეგულირებს წნევას და გულისცემას, ხსნის მტანჯველ ხველას, ხელს უშლის კარიესის წარმოქმნას და რა თქმა უნდა, ამაღლებს განწყობას.
1. შეფუთვაზე უნდა ჰქონდეს ნიშანი, რომ კაკაო არაალკოჰოლიზებულია, ანუ არ არის ქიმიურად დამუშავებული ფერის მისაცემად. ალკალიზებული ფხვნილი უფრო იაფი ღირს, მაგრამ საკონდიტრო ნაწარმისთვის ცუდი არ არის.
2. ხსნად კაკაოს არანაირი საერთო არ აქვს ნატურალურ კაკაოსთან.
3. ეტიკეტზე ასევე უნდა ეწეროს ცხიმების რაოდენობა – 15 %, რაც ცხიმის სიჭარბეზე და კაკაოს მარცვლის ხარისხიანობაზე მეტყველებს. გაგრძელება