ყველაზე კითხვადი
ყველის შენახვა მინის ქილებში - ბებოს ნასწავლი მეთოდი
ყველის შენახვა მინის ქილებში - ბებოს ნასწავლი მეთოდი
ყველის შენახად წათხი თითქმის ყველა ოჯახში მზადდება. დიასახლისები ყოველთვის ყურადღებით ინიშნავენ კარგი წათხის რეცეპტებს, რადგან შენახვისას ყველს გემოს შეცვლა ახასიათებს. კარგი წათხი კი ამ უსიამოვნებას აგარიდებთ თავიდან.
ახლახან სოციალურ ქსელში ყველის შენახვის განსხვავებული მეთოდი გამოჩნდა, რომელმაც ძალიან დიდი დაინტერესება გამოიწვია. გთავაზობთ პოსტის ავტორისეულ ყველის შენახვის რეცეპტს, რომელიც თურმე, ბებიამ ასწავლა:

"სამი ლიტრი წყალი აადუღეთ, დაამატეთ 1 კილოგრამი მარილი და ნახევარი ჭიქა შაქარი. ადუღეთ 10 წუთი და მდუღარე დაასხით ქილებში გამზადებულ ყველს. რაც მოგრჩებათ, არ გადააქციოთ, ყველი იშრობს წყალს და დილით
იგივე წათხი დაამატეთ, მჭიდროდ მოარგეთ ქილას თავსახური ან მოხუფეთ.
mshoblebi
სამლიტრიანებს ვხუფავ, ხოლო დიდი მინის ჭურჭელს თავის თავსახურს ვახურავ. ჭურჭელს კარგად უნდა ეჭირებოდეს თავსახური. როცა დაასხამთ ცხელ წათხს და დაახურავთ, დილით დახედეთ და მორჩენილი წათხი დაამატეთ.
ასეთი ყველი სულგუნის გემოს იღებს და დიდხანს ინახება".

რეცეპტს უამრავი გამოხმაურება აქვს. ალბათ ღირს, რომ დასაწყისისთვის 1 ქილის შენახვა მაინც ვცადოთ. მოგეხსენებათ, ზაფხულში ყველი იაფიცაა და რაც მთავარია, უფრო გემრიელი. მინის ქილები კი გემოს უკეთესად ინარჩუნებს, ვიდრე პლასტმასი, ეკოლოგიურადაც უფრო ჯანსაღია.
216415
ტეგები წათხი ყველი
მოგვწერეთ თქვენი შეკითხვები და მოსაზრებები
ბეჭდვაელფოსტა
ფოტო და ვიდეო გალერეა
კომენტარები (52)
03:56 / 21-11-2017
ემიგრანტს
გუდის ყველი შეახვიე სველ ტილოში ,ოღონდ ტილო კარგად გაწურეთ, შემდეგ ცელოფანში ჩადეთ. გარკვეული დროის შემდეგ, როცა ტილო გაშრება კვლავ დაასველეთ.ასე კარგად ინახება.
10:40 / 14-11-2017
44444
სულგუნს ხომ ჩვეულებრი ყველის მოხარშვით ვღებულობთ და სწორედც იმიტომ ამბობლ სულგუნის გემო აქვსო,რადაგან ცხელი წყალი არბილებს და შემდეგ გაცივებისას ღებულობს ესეთ შედეგს........თორე ის ყველამ ვიცით რომ ყველს რომ ცხელი წყალი დაასხათ როგორც მინიმუ დარბილდება გადნობას რომ თავიდავანებოთ
04:05 / 01-11-2017
emigranti
ძალიან გთხოვთ ვინმემ თუ იცის გუდის ყველი როგორ შევინახო, მთელი თავი ჩამომიტანეს თუშეთიდან ცხრამთას იქით და რომ გამიფუჭდეს გავგიჟდები:)
12:40 / 27-10-2017
ნატო
მართალია, ზაფხულის ყველს აუცილებლად მოდუღებული წათხი სჭირდება, ჩვენც ასე ვაკეთებთ სულ და ძალიან კარგად ინახება
16:13 / 23-10-2017
ხათუნა
მინდა გითხარათ გამაოცა ამ რეცეპტმა, სოფელში დავიბადე და გავიზარდე, მთელი ცხოვრება მესაქონლეობას მისდევდა ჩემი მშობლები და მსგავსი რამ ვერ წარმომიდგენია, მითუმეტეს ბაზარში ნაყიდ ყველს თუ დაასხი მდუღარე წაქე, წარმომიდგენია რა იქნება. ვისაც ბევრი ყველი გაქვთ, სინჯეთ, მაგრამ ვისაც ცოტა, არ გარისკოთ :)
ბავშვის ფიზიკური განვითარება
წონა დაბადებისას :
გრ
სიმაღლე დაბადებისას :
სმ
თავის გარშემოწერილობა დაბადებისას :
სმ
თვე
მსგავსი სიახლეები
13.12.2017
ცელოფნებისგან მომზადებული რაღაც, რასაც ბრინჯად ასაღებენ (ვიდეო)
12.12.2017
ტრადიციულმა კერძებმა ცოტა მობეზრება იცის, ამიტომ ახალ-ახალი ვარიანტები ყოველთვის აინტერესებთ ჩვენს დიასახლისებს
09.12.2017
პროდუქტის მაღალი ღირებულებისა და პოპულარობიდან გამომდინარე, ხშირად გვხვდება ფალსიფიცირებული ხიზილალა
10.11.2017
საქმით დაღლილსა და მოშიებულს ალბათ ხშირად გიფიქრიათ, რა კარგი იქნებოდა ოჯახში მომზადებული თბილი წვნიანიო
09.11.2017
სცადეთ და მოამზადეთ ეს უგემრიელესი, სასარგებლო და ამავე დროს დიეტური კერძი
09.11.2017
ამ სამკურნალო სასმელის მომზადება ძალიან ადვილია
04.09.2017
სპეციალური ვიტამინიანი სოუსები არც ისე ბევრია




გამოკითხვა
რამდენი შვილი გყავთ?
არქივი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
27282930 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31