მოეწონებათ თქვენს პატარებსაც საჭირო მასალა:
100-120 გრამი ფქვილი
1 ცალი კვერცხი
50 გრ შაქარი
50 გრ კარაქი
კრემი:
200 გრ ხაჭო
1 კვერცხი
1,5 სუფრის კოვზი შაქარი
1,5 სუფრის კოვზი არაჟანი
1 სუფრის კოვზი სიმინდის სახამებელი
1 ჩაის კოვზი ვანილი
გარგარი
მომზადება:
კარაქი შაქართან ერთად ათქვიფეთ, დაუმატეთ კვერცხი, კიდევ ცოტა გათქვიფეთ, ზემოდან მოაყარეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომად. შეახვიეთ და 1 საათით შედგით მაცივარში.
ხაჭო გაცერით ან გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში, შეურიეთ მას და თან თქვიფეთ მიქსერით შაქარი, კვერცხი, არაჟანი და სახამებელი.
ღუმელი გააცხელეთ 180-200 გრადუსზე. ფორმას წაუსვით კარაქი. ცომი მოამზადეთ და მოათავსეთ ფორმაში ისე, რომ ოდნავ ზემოთ ამოიწიოს. ზემოდან წაუსვით კრემი და დაალაგეთ გარგარი.
გამოაცხვეთ 30-40 წუთით, სანამ ზემოდან კრემი არ შეიცვლის ფერს და არ გამაგრდება.