უგემრიელესი ფახლავის ადვილი რეცეპტი, რომელიც აუცილებლად უნდა შეინახოთ
უგემრიელესი ფაჰლავა ნებისმიერ სადღესასწაულო სუფრას დაამშვენებს. ზოგს რთული ჰგონია მისი მომზადება, არადა ასე არ არის. წარმოგიდგენთ საკმაოდ მარტივ და გემრიელ რეცეპტს.
კარაქი - 350 გ
არაჟანი - 300 გ
კვერცხი - 4 ცალი
ფქვილი - 4 ჭიქა
სოდა - 1 ჩ/კ
შაქარი - 2,5 ჭიქა
ნიგოზი - 2 ჭიქა
თაფლი - 2 ს/კ
მომზადების წესი:
თადაპირველად ვამზადებთ ცომს.
ფქვილში ასრისეთ 300 გ კარაქი. დაუმატეთ 3 კვერცხის გული, არაჟანი და სოდა. მოზილეთ ცომი და შეინახეთ მაცივარში 1 საათი. შემდეგ გამოიღეთ და გაყავით 3
გუნდად.
გულსართი: