როგორ უნდა მოამზადოთ სახლის პირობებში ყველაზე გემრიელი და ჰაეროვანი ფუნთუშა, რომელსაც შეიგიძლიათ ნებისმიერი გულსართი გაუკეთოთ:
გასაბრტყელებელ ფორმაზე მოაყარეთ ფქვილი და გადმოიტანეთ ცომი. დააფარეთ ტილო და გააჩერეთ საათ-ნახევრის განმავლობაში. შემდეგ გააბრტყელეთ და ამოჭერით საშუალო ზომის წრეები. (ამოსაჭრელად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ჭიქა) გააჩერეთ იქამდე, სანამ კარგად არ გაფუვდება.
ღრმა ჯამში მოათავსეთ ზეთი და კარგად გააცხელეთ. შეწვით ფუნთუშები ორივე მხრიდან, ვიდრე ოქროსფერი არ გახდება. შემწვარი ფუნთუშები გადმოიტანეთ ხელსახოცზე. დანით გაუთავისუფლეთ შიგთავსი და მოათავსეთ სასურველი ჯემი ან კრემი. შეგიძლიათ მოაყაროთ შაქრის ფხვნილი.
განსაკუთრებით გემრიელი მაშინაა, როცა ცხელია!