ხაჭოს პასკის რეცეპტს გვთავაზობს მრავალშვილიანი დედა და კარგი დიასახლისი ვერიკო ბიწაძე, რომელიც ხშირად უზიარებს თავის რეცეპტებს ჩვენს მკითხველებს.
ავთქვიფოთ კარაქი+არაჟანი+შაქრის პუდრა+ხაჭო+ვანილი, სუნელები და ქიშმიშები.
შემდეგ ეს მზა მასა გავყოთ ორ ნაწილად, პირველი ნაწილი მოვათავსოთ პატარა საწურზე, რომელშიც მე მქონდა ჩაფენილი სამ ფენად დოლბანდი, ამ მასას მეორე ფენად დავალაგე გაყინული ჟოლო, შემდეგ მეორე ფენა და დოლბანდი გადმოვაფარე ზემოდან, ისე, რომ ხაჭო მთლიანად გაეხვა მასში. საწური უნდა იდოს ჯამზე და თავზე უნდა დავადოთ სიმძიმე, რომ წვენი გამოვიდეს ბოლომდე. შევდგათ მაცივარში 24 საათი, ამასობაში თან უნდა გადავუქციოთ წვენი, თუ დაბალ ჯამში დევს, თუ არადა - ბოლოს ერთად...
გადმოვაბრუნოთ თეფშზე, მოვხსნათ დოლბანდი და მოვრთოთ სურვილისამებრ.
შინ მომზადებული ჟელიბონები პატარებისთვის - რეცეპტი მრავალშვილიანი დედისგან