ეს მშვენიერი ტკბილეული ჩვენი მკითხველებისთვის ცნობილმა დიასახლისმა, მრავალშვილიანმა დედამ ვერიკო ბიწაძემ მოამზადა, რომელიც გვანებივრბეს ხოლმე ახალი რეცეპტებით. ეს ის არის, რაც ბავშვებს ნამდვილად მოეწონებათ:
3 ს.კ ჟელატინი, ანუ 30გრ +1 ჩაის ჭიქა ცივი წყალი და დავდგათ დაახლოებით 30 წუთი, კარგად უნდა გაფუვდეს, შემდეგ დავდგათ დაბალ ცეცხლზე და ვურიოთ, რომ კარგად გალღვეს, მაგრამ არ აგვიდუღდეს. დავუმატოთ 2 ჭიქა ალუბლის და ჟოლოს წვენი+შაქარი გემოვნებით (ასევე შეგიძლიათ სხვა ხილის გემოს მქონე ჟელატინის და სხვა ხილის წვენის გამოყენება, სურვილისამებრ).
გამზადებულ კვერცხის ნაჭუჭში ჩავალაგოთ ჟოლო (ან სხვა დაჭრილი ხილი, სურვილისამებრ) და დავასხათ გამზადებული ჟელატინი, დავდოთ მაცივარში მთელი ღამე. მეორე დღეს სათითაოდ თითო წამით ჩავდოთ კვერცხი ცხელ წყალში, რომ ნაჭუჭი ადვილად მოშორდეს მზა ჟელატინს...
ციტრუსის კანი ჩავდე ადუღებულ შაქრიან წყალში და ვადუღე 10 წუთი, თან სულ ვურევდი, რომ არ მიეწვა... შემდეგ გავაცივე და ისევ წამოვადუღე. ასე გავიმეორე, სანამ სულ არ შეიშრო შაქრიანი მასა... შემდეგ ეგრევე ცხელი ამოვავლე შაქრის პუდრაში.
p.s. ასევე მინდოდა წითელი ფერის და ნაწილი უკვე მზა ცუკატი ჩავდე შაქრისა და ალუბლის წვენის ნაზავში და ვადუღ იგივე პრინციპით.