ასე მზადდება ნამდვილი რაჭული ლობიანი - რაჭაში ჩაწერილი საგვარეულო რეცეპტი
ასე მზადდება ნამდვილი რაჭული ლობიანი - რაჭაში ჩაწერილი საგვარეულო რეცეპტი
ლობიანის ბევრი რეცეპტი არსებობს. ზოგი ცომს კეფირისგან ამზადებს, ზოგი შიგთავსს ხახვს უმატებს და ა. შ. რა თქმა უნდა, კულინარიას საზღვრები არ აქვს, მაგრამ ჩვენ გეტყვით, ნამდვილი რაჭული ლობიანი როგორ მზადდება.

ეს რეცეპტი რაჭაში, ცხელი ლობიანის სურნელით გაჟღენთილ ოთახშია ჩაწერილი.

გულსართი:

ყველა ლობიოსგან კი არ ცხვება. კაი ლობიო უნდა აიღო. ყველაზე კაი ბათუმის ლობიოა (ბათუმურა), თუ ის არაა, მაშინ ჩიტა-კვერცხა ან ქონალობიო.
უნდა გაარჩიო, გარეცხო, წინა ღამეს ჩაალბო და დილით მოხარშო. რომ წამოდუღდება, წყალი უნდა გადაღვარო და ახალი დაასხა. შუა ხარშვაში რომ
იქნება, 1-2 სკ ზეთი უნდა დაუმატო. ხშირად არ უნდა ურიო, თორე ჩაინქლევა. ისე უნდა მოხარშო, რომ არ ჩაიშალოს, მარცვლები მთელი უნდა დარჩეს.
ლობიოს ცოტა წვენი უნდა დაუტოვო, არ უნდა ჩახარშო. უნდა უქნა ღორის მუცლის ქონი და მარილი. თუ მარხვაზე ხარ ან არ გაქ, ქონი არ უქნა. მერე კარგად მოტუკე, გადმოიტანე ემალის ჯამში და კარგად გააცივე. თუ ცხელს ან თბილს ჩადებ ცომში, გამოასხამს. ლობიოს ცოტა წვენი უნდა დაუტოვო, არ უნდა ჩახარშო. უნდა უქნა ღორის მუცლის ქონი და მარილი. თუ მარხვაზე ხარ ან არ გაქ, ქონი არ უქნა. მერე კარგად მოტუკე, გადმოიტანე ემალის ჯამში და კარგად გააცივე. თუ ცხელს ან თბილს ჩადებ ცომში, გამოასხამს. განაგრძეთ კითხვა და იხილეთ
ცომის მომზადება
2058
ბეჭდვა
მოგვწერეთ თქვენი შეკითხვები და მოსაზრებები
კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
მსგავსი სიახლეები
ყველაზე კითხვადი