"მოხარშული სგუშონის" დამზადება სახლის პირობებში - ნატურალური რძითა და საკუთარი ხელით
"მოხარშული სგუშონის" დამზადება სახლის პირობებში - ნატურალური რძითა და საკუთარი ხელით
მომზადებისთვის 120 წუთია საჭირო. 1 ლიტრი რძისგან 420 გრამი შედედებული რძე გამოდის.
დაგჭირდებათ:
1 ლიტრი რძე
150 გრ შაქარი
1 ჩ.კ. სოდა
1 მწიკვი ვანილი ან დარიჩინი

მომზადება:
1. სქელძირიან ქვაბში მოათავსეთ რძე, შაქარი, სოდა და ვანილი. აადუღეთ.
2. საშუალო ცეცხლზე 20-წუთიანი დუღილის შემდეგ რძე შეყავისფრდება. ცეცხლს დაუწიეთ.
3. დაბალ ცეცხლზე მალ-მალე ურიეთ და დაახლოებით 1 საათის განმავლობაში ადუღეთ.
4. თუ 1 საათში გადმოდგამთ, "სგუშონი" უფრო თხელი გამოვა და მოუხდება
კოქტეილს, ყავას, დესერტებს. ხოლო თუ საათსა და 5-10 წუთს ადუღებთ, საკმაოდ სქელ, მუქ კარამელს მიიღებთ.
5. თუ საათსა და 10 წუთის შემდეგაც "სგუშონი" სქელი არ გეჩვენებათ, მაცივარში გააცივეთ. ამის შემდეგ კიდევ უფრო შესქელდება. ცეცხლიდან გადმოდგმის შემდეგ 5 წუთის განმავლობაში კიდევ უნდა ურიოთ რძეს. გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურაზე და შემდეგ 1 საათით მაცივარში შედგით.
მომზადებული "სგუშონი" შეგიძლიათ თავდახურულ ქილაში რამდენიმე დღის განმავლობაში შეინახოთ.
7666
ბეჭდვა
მოგვწერეთ თქვენი შეკითხვები და მოსაზრებები
კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
მსგავსი სიახლეები
გამოკითხვა
რომელია თქვენი ბავშვის საყვარელი მულტფილმი?
ყველაზე კითხვადი