1,5 კგ ყველი საკმარისია გამოცხობის წინ აჩმა უნდა დავჭრათ ნაჭრებად და შევდგათ ღუმელში. ვაცხობთ 1 საათის განმავლობაში. აჩმა უნდა შეწითლდეს.
ინგრედიენტები:
კვერცხი 5 ცალი
მაწონი 300 გრ
ფქვილი 1 კგ
კარაქი 450 გრ
გახეხილი ყველი 1,5 კგ
მომზადება:
ავთქვიფოთ 5 კვერცხი,დავამატოთ მაწონი, მარილი, ფქვილი და კარგად ავზილოთ.ცომი უნდა იყოს წელვადი. გავყოთ 7-9 ნაწილად, 2 ნაწილი უნდა იყოს დანარჩენზე დიდი. ეს არის პირველი და ბოლო ფენა.დანარჩენი ნაწილები შიდა ფენებია.
დიდი ნაწილები არ იხარშება.
ყველი გავხეხოთ. კარაქი გავადნოთ და გავაჩეროთ გამდნარი.
დიდ ქვაბში ავადუღოთ მარილიანი წყალი. გაგრძელება