ცომი ზეთიან თაფაზე წრიული მოძრაობებით გრაფინის საშუალებით უნდა დაასხათ პირველად ეს ტკბილეული გერმანული რეცეპტების წიგნში, 1879 წელს გამოჩნდა. მას შემდეგ ის ნაციონალური დესერტი გახდა. Fუნნელ ჩაკე-მა სახელწოდება განსაკუთრებული მომზადების წესის გამო მიიღო: ცომი ზეთიან თაფაზე წრიული მოძრაობებით გრაფინის საშუალებით უნდა დაასხათ.
ინგრედიენტები:
რძე2 ჭიქა
კვერცხი 2 ცალი
შაქარი 2,5 ს/კ
ფქვილი 2 ს/კ
მარილი 0,5 ჩ/კ
გამაფხვიერებელი 1 ჩ/კ
ვანილის შაქარი
ზეთი
ქაღალდის ხელსახოცი
მომზადების წესი:
დიდ ჯამში ჩაასხით რძე. დაუმატეთ 2 კვერცხი. მიღებულ მასას დაუმატეთ შაქარი და ვანილი