შეგვიძლია გამოვიყენოთ არა მხოლოდ ტკბილი, არამედ ხორცისა და ბოსტნეულის ღვეზლების მოსამზადებლადაც ეს ცომი 2 კვირა შეგვიძლია მაცივარში გავაჩეროთ. რაც უფრო დიდი ხნით იქნება სიცივეში, მით უფრო ხარისხიანი გამოვა მისგან მომზადებული ღვეზლები და ნამცხვრები. შეგვიძლია გამოვიყენოთ არა მხოლოდ ტკბილი, არამედ ხორცისა და ბოსტნეულის ღვეზლების მოსამზადებლადაც.
ინგრედიენტები:
მარგარინი 250 გრ
ლუდი 0,5 ჭიქა
ფქვილი 2 ჭიქა
მარილი 1/4 ჩ/კ
დაჭრილი ნიგოზი 1 ჭიქა
შაქარი 0,5 ჭიქა
კვერცხი 1
ქიშმიში 3 ს/კ
ვანილი
მომზადების წესი:
ცივი მარგარინი და ფქვილი ერთად ავკეპოთ, სანამ ფხვიერ მასას მივიღებთ, ვასხათ ლუდი და თან ვკეპოთ.
მიღებული ცომი გავაბრტყელოთ და გადავკეცოთ კონვერტივით. ეს პროცედურა გავიმეოროთ 2-3-ჯერ. ცომი ცელოფანში გავახვიოთ და 1-2 საათით მაცივარში შევინახოთ.