სამარხვო და გემრიელი ორცხობილები მომზადების წესი:
1,5 ჭიქა შაქარს დავასხათ 1 ჭიქა ცხელი წყალი და კოვზით ვურიოთ კარგად, შაქარი სანამ არ გაიხსნება. ცოტა რომ შეგრილდება, დავამატოთ 15 ს|კ ზეთი, 1 შეკვრა ვანილი, 2 ს/კ თაფლი, 1 ჩ|კ სოდა-ძმრით, დაახლოებით 4 ან 4,5 ჭიქა ფქვილი და მოვზილოთ ცომი (მასა ძალიან სქელი არ უნდა იყოს, ხელზე ცოტა უნდა გვეკვრებოდეს).
ცომის მასა კოვზის დახმარებით მოვათავსოთ ცხიმწასმულ საცხობ ფირფიტაზე (ან ზეთიანი ხელებით მივცეთ ცომს ოვალური ფორმა, მოვათავსოთ ფირფიტაზე, შემდეგ დავჩხლიტოთ) და
გამოვაცხოთ ღუმელში 200 გრადუსზე.
მალე ცხვება, ძალიან არ გამოაშროთ.
ანა კოსტავა