ვაშლის სამარხვო ნამცხვარი
ვაშლის სამარხვო ნამცხვარი
საჭირო მასალა:
150 მლ. ზეთი;
300 მლ. წყალი;
2 ჭიქა შაქარი;
1-2 ცალი ვანილი;
1 ლიმონის ცედრა (ანუ დახეხილი კანი);
1 ჩ/კ სოდა-ძმრით;
3 ან 3,5 ჭ. ფქვილი (250-გრამიანი ჭიქა იგულისხმება);
3-4 ცალი ვაშლი.

მომზადების წესი:
ერთმანეთში ავურიოთ შაქარი, ვანილი, ლიმონის ცედრა და ფქვილი, შემდეგ დავასხათ თბილი წყალი, ზეთი, სოდა-ძმრით და ხის კოვზის დახმარებით შევაზილოთ ეს ყველაფერი ერთმანეთში.
ცომის მასა მოვათავსოთ ცხიმწასმულ ფორმაში და თავზე დავაწყოთ დაჭრილი ვაშლი.
გამოვაცხოთ ღუმელში
180 გრადუსზე.
ნამცხვარს სურვილისამებრ თავზე მოვაფრქვიოთ შაქრის პუდრა.
3314
ბეჭდვა
მოგვწერეთ თქვენი შეკითხვები და მოსაზრებები
კომენტარები (0)
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
მსგავსი სიახლეები
```