ქათმის ფილე ბლიუმენტალის მიხედვით ჯესტონ ბლიმენტალი – საოცრად ნიჭიერი თვითნასწავლი მზარეულია, რომელსაც ძალიან უყვარს სხვადასხვა ექსპერიმენტის ჩატარება პროდუქტებზე.
სწორედ ამ ალქიმიკოსმა კულინარმა გამოიგონა ქათმის მომზადების რეცოლუციური მეთოდი, რომლის მიხედვითაც ის საოცრად წვნიანი გამოდის.
საქმე ისაა, რომ თუკი ქათმის ხორცს ძალიან მაღალ ტემპერატურაზე მოამზადებთ, ის იკუმშება და ფაქტობრივად მთელი წვენი გამოიდევნდება.
თუ ღუმელში ტემპერატურა ზომიერია, ქათამი შესანიშნავად გაჯერდება თავისივე წვენით და შესაბამისად წვნიანი და რბილი გამოვა.
ინგრედიენტები:
ქათმის ფილე 1 კგ
წყალი 1 ლ
მარილი 4 ს/კ
კარაქი 2 ს/კ
ზღვის მარილი 1 ჩ/კ
ნივრის ფხვნილი 0,5 ჩ/კ
პაპრიკა 0,25 ჩ/კ იხილეთ მომზადება