წვნიანები ბავშვებისთვის 6 თვიდან ინგრედიენტები:
ყაბაყი - 100 გრ.
ყვავილოვანი კომბოსტო - 100 გრ.
კვერცხის გული
წყალი - 200 მლ.
კარაქი - 5 გრ.
მარილი
მომზადება:
გასუფთავებული და გარეცხილი ყვავილოვანი კომბოსტო და ყაბაყი გაფცქვენით და წვრილად დაჭერით. ბოსტნეული მოათავსეთ ქვაბში, დაასხით მდუღარე წყალი, ქვაბს დააფარეთ თავსახური და ადუღეთ მოხარშვამდე. ბოსტნეული გაატარეთ წვრილ ბადეში. მომზადებული პიურე გააზავეთ ნახარშით, დაუმატეთ მარილი და ერთხელ წამოადუღეთ. საბოოლოდ მომზადებულ კერძს დაამატეთ წვრილად დაჭრილი კვერცხის გული და კარაქი.