სიცხის მოახლოებასთან დაკავშირებით ასეთი დესერტი ყოველდღე შეგძლიათ მოამზადოთ. ადვილი, სწრაფი და მინიმალური კალორიით!
• ულუფის რაოდენობა - 8
• მომზადების დრო - 30 წთ
მომზადება:
1. (900 მლ.) კექსისთვის განკუთვნილი ფორმა დაასველეთ და ჩააფინეთ საცხობი ქაღალდი. ჟელატინი გაყავით ორ ნაწილად. ერთი ნაწილი ჩაალბეთ ცივ წყალში 5 წუთით. ლიქიორი გააზავეთ 100მლ. წყალში და გააცხელეთ ადუღებამდე. გაწურეთ ჟელატინი, დაამატეთ გაცხელებულ მასას, მოურიეთ გახსნამდე. გააციეთ და ჩაასხით ფორმებში.
2. ფორმებში მოათავსეთ 100-100 გრ. ჟოლო და შედგით მაცივარში 2 საათით.
3. დარჩენილი ჟელატინი ჩაალბეთ ცივ წყალში. ქვაბში ჩადეთ დარჩენილი ჟოლო და დაასხით 250 გრ. წყალი, დააყარეთ შაქარი, ადუღეთ და გადაწურეთ საწურში. მიღებულ სიროფს დაამატეთ უკვე მოზადებული ჟელატინი, დაადგით დაბალ ცეცხლზე გახსნამდე, გააცივეთ და დაასხით ფორმებს ზევიდან. შედგით მაცივარში. შესქელებული ჟელე ფრთხილად გადმოაბრუნეთ და მოათავსეთ თეფშზე, ნაზად მოხსენით საკვები ცელოფანი.