ბევრი ბავშვი უარს ამბობს ბოსტნეულის ჭამაზე, მშობლები კი ნერვიულობენ, რომ მათი შვილები არ იღებენ ზრდისა და განვითარებისთვის აუცილებელ ვიტამინებსა და მინერალებს. თუმცა, პენსილვანიის სახელმწიფო უნივერსიტეტის (აშშ) მკვლევარები, რომელთა სტატიაც გამოქვეყნდა ჟურნალში Appetite-ში, ამტკიცებენ, რომ ეს პრობლემა გადაჭრეს.
მეცნიერებმა ჩაატარეს ექსპერიმენტი, რომელშიც 3-დან 5 წლამდე ასაკის 67 ბავშვი მონაწილეობდა. ერთი თვის განმავლობაში, კვირაში ერთხელ ბავშვებს ლანჩზე სიმინდს და ბროკოლს სთავაზობდნენ, რომელსაც სხვადასხვანაირ ულუფებებად იყო დანაწილებული.
შედეგად, გაირკვა, რომ ბავშვები 68%-ით (21 გრამი) მეტ ბოსტნეულს იღებდნენ დიდი პორციებისგან. ამავდროულად, ზეთისა და მარილის დამატებას არ უმოქმედია შეჭმული ბოსტნეულის მოცულობაზე.
ანუ ჯობს ბავშვს ბევრი ბოსტნეული დაუდოთ, თუნდაც არ გქონდეთ იმის იმედი , რომ ბოლომდე შეჭამს.
თუმცა, მკვლევარები აღნიშნავენ, რომ მეთოდმა შეიძლება არ იმუშაოს, თუ ბოსტნეული რაღაც ბევრად უფრო გემრიელი კერძის გარნირი იქნება. თუ ბავშვს ძირიტადი კერძი უფრო ეყვარებათ, მაგალითად, ქათმის ნაგეთსები, ვიდრე მასთან გარნირად წარმოდგენილი ბოსტნეული.