ყველასთვის საყვარელი და გემრიელი ნამცხვარი საჭირო მასალა:
3 კვერცხი;
2,5 ჭ. შაქარი;
1 ვანილი;
150 გრ. რბილი მარგარინი;
1 ს/კ ზეთი;
250 გრ. მაწონი;
1 ჩ/კ სოდა-ძმრით;
1 ლიმონის ცედრა (ანუ დახეხელი კანი);
დაახლოებით 3,5 ფქვილი;
2 ს/კ კაკაო;
ცოტა დარიჩინი (სურვილისამებრ).
მომზადების წესი:
კვერცხი და შაქარი გავთქვიფოთ, დავამატოთ რბილი კარაქი, მაწონი, ზეთი, ვანილი, ლიმონის ცედრა, დარიჩინი(სურვილისამებრ), სოდა-ძმრით და ბოლოს შევურიოთ დაახლოებით 3,5 ჭიქა ფქვილი (ისე,რომ ფაფუკი მასა მივიღოთ).
ცომის მასა გავყოთ შუაზე და ერთ ნაწილს დავამატოთ კაკაო.
ცხიმწასმულ ფორმაში თითო-თითო სუფრის კოვზობით მოვათავსოთ თეთრი და შოკოლადიანი მასა ერთმანეთის მონაცვლეობით.
გამოვაცხოთ ღუმელში 180 გრადუსზე.